Spotrepair

Spotrepair is een plaatselijke polyester reparatie van een schade.

Schade is al vervelend en de kosten lopen vaak snel op. In het verleden moest een volledige zijkant of deel opnieuw gespoten worden om kleurverschil van de reparatie met het originele deel op te lossen, maar tegenwoordig kan door middel van een spotrepair plaatselijk gerepareerd worden. Dit scheelt tijd en kosten en niet onbelangrijk: de reparatie blijft beperkt zodat de resterende delen origineel zullen blijven.

Waarom is spotrepair interessant?

Hèt grote voordeel van spotrepair is het lokaal houden van de schade.  Een spotrepair is in de meeste gevallen niet veel groter dan een A-4 formaat en hiermee wordt de schade constructief en op een professionele manier hersteld. Daarbij is de vorm en sterkte van het product weer in zijn originele staat terug te brengen. De kleur die het product heeft, zal door een kleurspectrometer bepaald worden. Dit is als een scanner die de kleur “leest” en ontleedt in een kleurrecept. Dat recept wordt gemengd en met een spuitpistool aangebracht op de gerepareerde plek. Voor een onzichtbare overgang van de spotreparatie en de rest van het product, wordt de reparatie uitgeneveld. Met speciaal ontwikkelde uitspuitverdunning voor een spotrepair worden de randen van de gespoten reparatie uitgeneveld. Na het uitharden van de coating zal de plek nagepolijst worden om de laatste resten van nevel te verwijderen.

Deze reparatie geeft in de meest gevallen een onzichtbaar eindresultaat!

Wat voor coating wordt er gebruikt met een spotrepair?

Bij polyester reparatie of reparatie van andere kunststoffen wordt er een polyurethaan coating aangebracht. Welke gebaseerd is op een twee componentensysteem. De coating heeft de eigenschap het elastisch vermogen van polyester en/of kunststof op te kunnen vangen. en dat geeft een slijtvaste eindlaag. Wat zorgt voor een goede hechting met de ondergrond aangaat.

Is spotrepair de oplossing voor u?

Bent u benieuwd of het te herstellen schade door middel van een spotrepair iets voor u is? Dit kunt u vaststellen aan de hand van de volgende punten:

• De schade is niet veel groter dan een a4 formaat

• De omliggende kleur bestaat uit 1 kleur

• Het te repareren materiaal is van polyester, kunststof of metaal

Neem een foto van het te repareren product en mail deze naar info@itspolyester.nl of WhatsApp deze naar 0616395034 en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.