Coating

Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van aantal specifieke coatingen onder andere:

  • Verometal
  • Nitocoat
  • Epoxycoating
  • Jachtschilderwerk.

Elke coating heeft zijn eigen eigenschappen en mogelijkheden.

Verometal

Verometal is een harde metaalcoating, die in uitgeharde toestand bestaat uit 95% metaal en 5% bindmiddel. De coating heeft dezelfde eigenschappen als die van het regulier metaal, maar met de vormvrijheid van kunststof. Dit wordt ook wel composiet metaal of koud gietmetaal genoemd.

 

Mogelijkheden met Verometal

Het unieke aan deze coating is, dat door zijn hoge metaal dichtheid, de coating de zelfde eigenschappen heeft als het metaal zelf. Bijvoorbeeld het magnetisch zijn van ijzer of het mooie oxidatie proces van brons. Door dat Verometal echt metaal is, is het ook zodanig te bewerken. Na het aangebracht te hebben, is het mogelijk om het oppervlak op te slijpen tot een hoogglans geheel. Of het metaal een natuurlijke verouderingsproces te laten doorstaan met patina. Dan kunt u denken aan het laten roesten van staal of het oxideren van koper, zodat het een mooie groene gloed krijgt. Door te combineren zijn de mogelijkheden oneindig en elk stuk is weer uniek! En het zal, als het niet verzegeld is, door weersinvloeden van uiterlijk veranderen. Hierdoor lijkt het net of het materiaal leeft.

Meer voordelen Verometal

Naast de vrijheid in de vormgeving, heeft het nog meer voordelen. Denk eens aan het gewichtsbesparing. Deze kunnen bij sommige toepassingen erg gewenst zijn. Daarnaast zijn de kosten ook niet onbelangrijk. U kunt zich wel voorstellen dat een beeld van massief brons meer materiaalkosten heeft dan een beeld met een bronzen eindlaag. Het mengen of het in elkaar laten overlopen van verschillende metaal soorten is met Verometal één van de vele mogelijkheden.

Aanbrengen van Verometal

Verometal is onder andere met een bekerspuit aan te brengen. Hierdoor is het mogelijk om bijna elke gewenste vorm te voorzien van Verometal. De ingedikte uitvoering is door middel van spatelen te verwerken. Door de spatelhalen die je naar wens in het oppervlak aanbrengt, krijg je een mooi levendig effect. Het driedimensionale effect geeft weer mogelijkheden. Met de finish, door het op te schuren, zullen de toppen van de oppervlak anders kleuren als de rest. Dit geeft weer een verassend kleurrijk pallet.

Waar kan Verometal op aangebracht worden

Verometal heeft als bindmiddel een gemodiviseerde hars. Deze heeft een goede hechting op veel ondergronden. Echter is het verstandig om dit vooraf te testen. Mocht de hechting toch niet afdoende zijn, dan is het mogelijk door een pu hechtingsprimer wel de gewenste hechting te garanderen.

Nieuwsgierig?

ITS Polyester is een gecertificeerd applicatie specialist en heeft de kennis in huis om op een professionele wijze Verometal te kunnen verwerken. Komt u gerust langs voor een kennismakingsgesprek, zodat we u kunnen vertellen wat de mogelijkheden zijn. Daarna is eventueel het maken van een proefmonster mogelijk. Hiermee krijgt u een goede indruk hoe het eindresultaat er voor u uit kan gaan zien. Wij horen graag van u.

Verometal geeft je de vorm vrijheid van een coating in combinatie met de eigenschappen van metaal.

Nitocoat

Nitocoat is een bescherm coating die van nature hoge eindglans heeft, waardoor de pigmenten van het gecoate product weer “geactiveerd” worden. Dan worden verschoten kleuren weer mooi. Naast deze eigenschap, geeft Nitocoat een gladde eindlaag. Dat resulteert in een erg goede vuilafstotende werking. Wij hebben speciaal voor de doe-het-zelver een pakket samengesteld.

Meer informatie over Nitocoat

Na aanbrengen van de coating, heeft het behandelde oppervlak een hoge glansgraad met een gesloten structuur. Hierdoor kan organische vervuiling zich niet hechten. Deze glascoating is toepasbaar op alle niet poreuze ondergronden. Unieke eigenschappen: – Kleurherstellend – Door gesloten oppervlak geen mogelijkheid tot hechting van vuil – Zeer hoge glansgraad – Slag- en stootvast – UV en chemische bestendigheid – Duurzame bescherming Tevens geschikt om zelf aan te brengen: Met het samengestelde pakket is het mogelijk om ± 7 m² materiaal te behandelen. Het pakket bestaat uit: 100 ml Nitocoat 0,5 liter Isopropanol 0,5 liter uniclean 2x handschoenen 2x power sponsen Transport binnen Nederland ( toeslag Waddeneilanden) Kosten hiervoor zijn: €167,- inclusief btw.

Epoxycoating

Epoxycoatingen zijn er in veel verschillende soorten, met een breed pallet aan toepassingen en eigenschappen. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de specifieke gebruikseigenschappen van deze coating, om het juiste resultaat te behalen. Heeft u een oppervlakte die beschermd moet worden met een sterke coating? Neemt u contact op, dan komen wij met een passend coating advies.

Jachtschilder

Door uitsluitend gebruik te maken van professsionele jachtlakken, kunnen wij u de garantie geven van een schitterend eindresultaat. Dit met een jachtlak die de weersinvloeden van de komende jaren probleemloos kan trotseren. Wij bouwen de coating in verschillende lagen op.  Daarnaast is het nemen van de juiste stappen in de voorbewerking belangrijk. Daarom is het resultaat niet alleen mooi, maar ook sterk en stootvast. Het is niet alleen een kunst om de lak het mooi aanbrengen. Om tot een goed eind resultaat te komen, moet het hele “plaatje“ kloppen. Dit maakt het verschil of uw investering voor een lange tijd zijn waarde behoudt.